2010. november 15., hétfő

A kék műanyagon örülő vízcseppek

Na végre má kijutottam a természetbe, és a képező is már annyira sírt, hogy jönni akart, hogy megesett rajta a szívem, és elvittem magammal. Kimentem a kedvenc helyemre, a Mátyás térre (na nem is kedvenc, csak ez van legközelebb), ahol a varnyúmeccs is volt, meg a szoborlefejelés, meg a huncutmacskák meg ilyenek :). Gondoltam biztos lesz megint valami érdekfeszítő élmény. Túl sok idővel nem rendelkeztem, csak mentem egy kört. Ott voltak megin a varnyúk, eléggé féltem, de már kezdem őket megkedvelni. Néha elég közel merészkedek már hozzájuk. De most sem őket képeztem, mert nem a teleobival voltam, hanem a makróssal, és annyira közel még azé nem megyek hozzájuk, nehogy kivájják a szemem. Így inkább a harmatcseppes fűszálakat választottam, az talán nem olyan ártalmas a testi épségemre. :). Amúgy érdekes, hogy hogy tud örülni az ember egy kis vizes fűnek, ha van egy ilyen ojjektíve :). Elmondanám, hogy baromi nehéz ezeket az apró cseppeket megörökíteni élesen. Hát lehet, hogy kéne egy állvány, de az úgy olyan kötött, én meg kötetlenül szeretem ezt művelni. Szóval alább látható, hogy mi lett kötetlenül :). A tökéletestől elég messze áll, tudom.

Volt még ellenfényes napsütéses falevelecske, élőben olyan szép vót. Aztán a képen meg mégse annyira. Ezt nem is értem, utálom ezt a felismerést, hogy mindig ez van. Eléggé belesütött a gépezetbe a nap, ez azt eredményezte, hogy egy tökhomályos kép lett. De itthon addig addig nézegettem, meg fotósoppoltam vele, hogy komolyan mondom, megszerettem. Így olyan antikos levél lett. És nézd meg jobban, mert rajta van egy kis Anti nevű pók is. De ott meg nem is láttam. Micsoda meglepetésként konstatáltam itthon, hogy "hát te meg ki vagy, és mit keresel az én leveles képemen?"

Érdekes hogy kimentem a természetbe, és szemetet is fényképeztem. Mindig csúnyán nézek a szemetelőkre, de most valakinek megköszönném, hogy széthagyta maga után ezt a kék műanyag üveget, mert ezekkel a harmatcseppekkel egészen megörültem neki. A harmatcseppeken egyébként akkor látszik, hogy örülnek valaminek, mikor süt rájuk a nap és a képemen meg ilyen apró fényfoltokká (bokeh) alakulnak. :D. Nézd, hogy mosolyognak :)

Ímhol a képek:






1 megjegyzés:

Glória írta...

juhúúú! :)

Megjegyzés küldése

 

Képtelen leképek Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger