2011. július 7., csütörtök

kétszer kettő néha kettő

Hűazanyja, de régen írtam ide. Lelki szemeim előtt látom azt az egy hű olvasómat, aki valószínű, követői mintájára, szintén elfordult már tőlem. Hátha még sikerül visszacsalogatni, teszek egy utolsó próbát. Minden viszkik istenasszonyszamantája, hallgass meg, könyörögve kérlek, legalább te olvasd el :).
Na az úgy volt, hogy én sose akartam főzös blogot írni, most se. De ma csináltam valamit, ami legjobban talán a főzésre hasonlított. És a fotótéma a konyhapulton hevert, nem tudtam ellenállni :)
A tojással meg úgy vagyok, hogy nagyon ritkán veszek, ha valami sütihez kell, és akkor ugye tizet, de abból kábé kettő fogy el, a többiről meg megfeledkezek, elteszem, hogy jólesz az még valamire, aztán türelmesen megvárom, míg rothadásnak indulnak.
De most szemfülesebb voltam, és megelőztem a lebomlási folyamatot, gondoltam, pont éhes vagyok (mikor nem?), csinálok belőle rántottát. 3 tojást terveztem odaégetni, el is kezdtem őket megszabadítani a meszes váztól. Szerintem jót is teszek velük, ha már eddig burokban éltek szegények, most rácsodálkozhatnak a világra. De most én is eléggé rácsodálkoztam, mert ahogy az első landolt a tányérba, felkiáltottam "hékás, ennek két sárgája van!Milett ezzel?". Pár percig elfelejtettem levegőt venni, de valahogy feldolgoztam, mondom, jóvan, ikrek, biztos van ilyen, menjünk tovább, mer ugye 3 tojást akartam, ez meg még csak egy, mondjuk így már kettő. (itt össze is zavarodtam egy kicsit a számolásban). Aztán jött a következő, ez is landolt a tányérba, és itt mégjobban csodálkoztam, hogy "nemigazmá, ennek is két sárgája van!". Most akkor mi lesz, ez eddig kettő volt, de szemmel láthatólag meg inkább 4. És mivel 3-at akartam, ezt a BlackJack-et már bebuktam :). Akkor itt álljunk meg, nem kell több ikergyerek, ennyi elég lesz. De hát annyira sokkot kaptam ettől az egésztől, hogy nem mertem összekutyulni, le kell képeznem, mert ez senki nem fogja nekem elhinni, még te sem, Szamanta (tudom, hogy te olvasod egyedül, azé merlek megszólítani név szerint, bár lehet hogy eddig már te se olvastad).
Na ímhol a bizonyítéknemígéret:




Jóvan, tudom hogy nem egy világbajnok képek, nem is akarok vele fotósolimpián indulni, nem azért csináltam :) De azért a tojás felverve sem olyan rossz fotótéma:



Viszont óriási szerencse hogy csak rántottát terveztem. Mert ha ezek az ikrek a süteménysütésnél születnek meg (ahhoz meg két tojás kellene), akkor micsinálok? Két tojás az hány tojás? :) És a két sárgájához vajon két fehérje tartozik? Vagy ha nem, akkor mi lesz a süteménnyel? Szerencsétlen azt se tudná hová/mivel álljon összevissza...


5 megjegyzés:

Glória írta...

fotósopp!

egyDé írta...

nemnem! Paint :)

ancsi írta...

fel vagyok háborodva ismét! mosmá tényleg nem foglak olvasni ezér'.

ancsi írta...

na. mámost én is elértem a legfelsőbb szintet, mint lájkmen, mer nem tudom lájkolni a bejegyzést. mondjuk meg is érdemled.

egyDé írta...

Akkor te nem lájkmen vagy hanem lájkNEM, és én ezt most bóknak veszem, nem lájknak, mert azt megérdemlem :)

Megjegyzés küldése

 

Képtelen leképek Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger