2010. október 13., szerda

Varnyúmeccs

Elérkezett ez a pillanat is, meghozta a futárbácsi az új objektívem. Jó sok pénzt adtam neki érte mondjuk, de szerintem megérte. Gyümölcsöző befektetésnek tűnik, már csak ha azt veszem, hogy mennyire boldoggá teszi majd a kis jelentéktelen napjaimat. :). Fel is avattam, kimentem a közeli templomhoz, és a körülötte lévő parkba kipróbálni, mit tud, és főleg hogy én mit tudok, és együtt mire lehetnénk képesek :)
Mivel ez egy makróobjektív, úgy kell használni, hogy jó közel kell menni a témához (legalábbis ha azt akarom hogy látszódjon a kis apró alanyból valami). A jó közel az kb húsz centit jelent. Ezzel a távolsággal, valljuk be, nem mindennapi látványt nyújtok, pl mikor a fűben ülve alulról szagolom az ibolyát :). Ez az ára, megbámulnak, hülyének néznek, kiröhögnek, susmusolnak. Engem meg inkább nem érdekel :). A legviccesebb ma az lehetett, mikor a "kutyát sétáltató szerzetest" ábrázoló szobor fején található pókocskákat próbáltam megközelíteni. De aki ezt messziről látja, biztos azt gondolja, hogy épp egy szobrot próbálok meggyalázni azzal, hogy jól megfejelem :).
Mikor a templom mögé értem, érdekes látvány fogadott. A focipálya tele volt varjúval :). Mondjuk erről nem tudtam szép képet csinálni, de érdekességképpen megmutatom. Aztán felröppentek és ott köröztek a fejem fölött még sokáig. Bevallom, féltem. A varjakról mindig Hitchcock jut az eszembe.
Jó kis témákat találtam egyébként, virágokat, legyet, kispókot, még egy óriási keresztespók is majdnem megtámadott (mondjuk meg tudom érteni). Az a baj, hogy félek a pókoktól, és nem szeretek 20 centire lenni tőlük (nem is tudtam leképezni). A félelmemen kívül még két nagy ellenségem van ebben a makrófotózásban, a szél meg a sötét. Ha nem süt a nap, akkor az esélytelenek nyugalmával indulok ebben a témában. Ha még a szél is fúj, akkor haza is mehetek :). Így is tettem. Nagyon sok fény kell hozzá, és a legideálisabb a teljesen mozdulatlan modell. De ha fúj a szél, akkor még egy kis nyamvadt virág is táncolni kezd.
Még azért nagyon sokat kell tapasztalnom ezt az objektívet, de azért már most is született pár kép, amit nem szégyellek megmutatni.  (amúgy ez a blogos képbeillesztés kritikán aluli, nem lehet ezeket csak úgy pakolgatni itt ahová én akarom, szóval így szarul néz ki elrendezve, sajnálom. )




4 megjegyzés:

Glória írta...

nekem pölö ez a faizé nagyon tetszik. csak mondom.
:)

egyDé írta...

köszi. csak mondom. :) akkor már legalább tudom, hogy nem csak én vagyok ilyen elborult elméjű :)

N. írta...

Szia!

A kép beillesztés egyszerű! Beilleszted, "megfogod" és odahúzod ahova szeretnéd. :o) A méretét pedig be tudod állítani amikor rákattintasz a már beillesztett képre (a kép alján látsz majd egy "menüt"). Egyébként gratula az obihoz, szépek a képek!

egyDé írta...

az a baj, hogy nálam nem működik ez az odahúzom, ahova szeretném :) Ha a szövegbe akarom tenni, akkor igen, de itt a szöveg végén, ha több képet teszek, nem akarnak nagyon egymás mellé kerülni, hiába is húzom oda :). Azért köszi :)

Megjegyzés küldése

 

Képtelen leképek Copyright © 2011 -- Template created by O Pregador -- Powered by Blogger